Додека Австралискиот парламент расправал за озаконување на истополовите бракови , пратеникот од конзервативната владејачка коалиција си го побарал за маж 33- годишниот Рајан Болџер . Судбоносното ,,да “ на Болџер влегло во записникот од седницата .
По првичното изненадувцање нво салата на парламентот , одекнал аплауз , а среќната двојка добила честитки од пратениците .

Законот за истополови бракови минатата недела беше одобрен во Горниот дом на парламентот , така што останува усвојување од преатениците од
Сенатот.

Според последните анкети , 62 проценти од Австреалијанците ги поддржуваат истополовите бракови . 

Датум на објава: понеделник, 04 декември 2017 во 16:52
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар