Нејзината убавина предизвика голем интерес за љубителите на убавите фотографии.

НАСА веќе објави дел од нив со цел да се види како луѓето од светот ја проследија и снимија полната Месечина.

Ова  особено што Месечината  беше толку блиску и можеше  убаво да се гледа од земјата. Полна Месечина исто ќе може да се гледа и ноќта на 1 јануари во Новата 2018 година како и на крајот од месецот  на 31 јануари.

Според објаснувањата на научниците од НАСА оваа природна појава се случува само кога овој  природен  сателит  е најблиску до најблиската точка на земјата при нејзиното орбитирање околу нашата планета.И кога една од нејзините страни е оддалечена само 50 илјади километри од земјата.


Датум на објава: понеделник, 04 декември 2017 во 09:07
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 12:53

коментари

остави коментар