Иако се природни непријатели, стаорците одлично се снаоѓаат во улогата на родители – секој ден ги чистат и средуваат мачињата.

Се почнало кога стаорецот Емил го вдомил болното маче Ебони. Станале нераздвојни пријатели, но мачето подоцна угинало.

Бидејќи Емил бил многу тажен, го споиле со други напуштени мачиња за кои веднаш почнал да се грижи. Кога малечките мачиња станувале груби, тој нежно ги предупредувал дека претерале.

Емил и понатаму се грижи за бебињата, а му помага и женката Реми.

Имаат и свои бебиња, но никогаш не забораваат на мачињата.

Датум на објава: недела, 03 декември 2017 во 15:45
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар