Бременоста течела вообичаено се до почетокот на осмата недела, кога на кожата и се појавило силно црвенило. Лекарите ја испратиле на скенер, кој ја открил ужасната вистина: Нејзиното “неродено бебе“ всушност е смртоносна болест. И рекле дека боледува од злокобната моларна бременост или хидатиформна мола, врста на тумор поради која доаѓа до гроздесто здебелување на постелката.

- Туморот растеше во материцата на ист начин како што би растело бебе, ги лачат истите хормони, а тестовите за бременост секојпат беа позитивни. Немаше шанси да помислам дека тоа е рак, но откако почнав да крварам, направив неколку тестови, а снимката покажа дека масата во мојата материца е рак и веднаш започнав со терапија – раскажа Лорин, која денеска живее во Перт, Австралија.

Меѓутоа, туморот постојано се враќал.Еден ден додека го лулала својот син во паркот погледнала во земја и видела крв на сите страни. Итно е префрлена во болница, за потоа да има шест циклуси на високотоксична терапија. За тие недела дека и паднала целата коса. После пет месеци, нејзината состојба продолжила да се влошува, а потоа еден ден осетила силни грчеви во стомакот.- Имав ужасни болки, станав од кревет и заминав во тоалет заедно со инфузијата. Што седнав, почнав да се напнувам. Беше многу болно. Кога помина болката, станав и погледнав во вц шолјата, во која имаше голема црна маса – раскажа Лорин.

- Почувствував огромно олеснување и благодарност што туморот излезе од моето тело.

Туморот со големина на круша ја оштетил нејзината материца и лекарите ја предупредиле дека тешко повторно да затрудни. Само три месеци подоцна останала бремена и ја родила ќеркичката Инди, која денеска има девет месеци.- Цело време стравував дека тоа е повторно моларна бременост и не можев да уживам во неа. Кога за прв пат отидовме на ултразвук и ги видов отчукувањата на срцето на Инди не можев да престанам да плачам од среќа – изјави таа.

Инди е родена пет недели пред терминот со царски рез, но е “целосно совршена“.

- Сакам на сите да им кажам дека никогаш не треба да се губи надеж, дури и кога тоа ви се чини невозможно – изјави таа.

Датум на објава: петок, 01 декември 2017 во 13:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар