Музеј на Град Скопје информира дека идејата за групна регионална изложба на алтернативен стрип во Отвореното графичко студио постои одамна, но конечен облик добила за време на стрип-работилницата која во рамки на Креативните викенди се одржа минатата година во Лазарополе.

Учесници беа автори од Македонија и Србија: Александар Зограф, Данило Милошев Восток, Миле Ничевски, Горан Дачев и Атанас Ботев. Тие изложуваат десетина стрип табли и цртежи.

На изложбата ќе бидат претставени и серија уникатни везови од Гордана Баста, направени според заедничките цртежи на повеќе стрип цртачи од различни земји, а ќе бидат изложени и везови направени според заеднички цртеж на учесниците на работилницата во Лазарополе. 

Целиот настан во Лазарополе филмски е документиран од Злата Војниќ Кортмиш (а.к.а Zlata VK) и филмот ќе биде прикажан на отворањето на изложбата. 

Датум на објава: четврток, 30 ноември 2017 во 09:55
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар