Поранешниот премиер Сали Бериша пред неколку месеци иницираше албанско државјанство да им се овозможи на сите Албанци во регионот и на граѓаните кои живеат во Косово, но неколку недели подоцна косовските Албанци беа отстранети од „списокот“ на оние кои можат да добијат албанско државјанство. Образложението за тоа беше почеток на процес за визна либерализација за граѓаните на Косово. /Извор: МИА/

Датум на објава: четврток, 01 август 2013 во 19:55
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар