Според податоците на ДИК, од вкупно 719 избирачи на ИМ 2901 денеска гласале 272, односно излезноста е 37,83 проценти.

На последната прес-конференција  во ДИК  во 17 часот попладне беше објавено дека гласањето почнало навреме и оти се одвивало непрекинато и без проблеми.

По вториот круг на изборите Управниот суд, по жалбата на БЕСА, донесе одлука за повторување на гласањето на ова избирачко место. /МИА

коментари

остави коментар