Тојцата се академски образувани музичари кои се запознале во музичкото училиште во Гросупље каде во моментов се и професори.

- Триото, со едноставно име „Трио“, изведува дела од класичната музика со елементи на џез, но и други стилови, па го привлекува вниманието на публиката со својата посветена и темпераментна изведба, соопшти Дирекцијата за култура и уметност-Скопје, организатор на манифестацијата Есенски музички свечености. /МИА

Датум на објава: сабота, 11 ноември 2017 во 09:14
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар