Додаде дека Извештајот на Народниот правобранител со мала формална измена денеска е на дневен ред на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, по што повторно ќе се најде на дневен ред на пленарна седница и ќе биде усвоен.

Посочи и дека владејачкото мнозинство не се откажува од определбата за унапредување на демократијата и човековите права во земјата.

Датум на објава: вторник, 07 ноември 2017 во 16:30
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 17:35

коментари

остави коментар