Претставник на полицијата изјави дека неколкучасовните преговори меѓу властите и затворениците пропаднале и полицијата не успеала да го задуши бунтот, кој уследил по судирот на двете банди.

Тогаш властите донеле одлука да користат огнено оружје за да ги заштитат животите на чуварите и затворениците.

Се уште не се знае колку затвореници се убиени во тепачката и колку од силите за безбедност, наведуваат извори од полицијата.

Датум на објава: среда, 11 октомври 2017 во 11:21
Гоце Герасимовски

коментари

остави коментар