Мигрантите биле вознемирени кога пред вратата на центарот во гратчето Кирбихел виделе свинска глава. Тие случајот го пријавиле и во Друштвото за расизам . Полицијата наведува дека имаат конкретна трага од можните сторители .

Ова не е прв ваков инцидент во Австрија . Во мај годинава , младинска организација постави печена свиска глава пред седиштето на Турското здружение .

Свински глави на повеќе пати беа поставени пред џамии и други објекти каде се собираат муслимани .

Датум на објава: среда, 11 октомври 2017 во 09:59
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар