Последниот изум , кој засега може да се купи само во САД се вика Copenhagen Wheel , односно паметно тркало кое се монтира на каков било велосипед и тој добива електрично напојување.

Ваквиот надграден велосипед може да биде од голема помош за сите ки често користат велосипеди како превоз низ градот или з аполесно совладување височини при возење во природа.

Преку апликацијата за мобилни телефони , електричното тркало се вклучува , а ги покажува сите проблеми на тркалото . Батеријата се полни стандардно , за најмногу честири часа. Со сила на моторот од 250 вати , велосипедот на струја постигнува брзина и до 25 километри на час , а со едно полнење се возат и по 50 километри . Со додаденото тркало , ваквиот велосипед тежи 7,6 килограми .

Само тркалото се продава и низ Европа , а целиот велосипед засега го има во продажба во САД .

Датум на објава: понеделник, 09 октомври 2017 во 14:54
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар