- Оваа година е 17-та по ред и имаме покането 17 учесници кои што ќе ни донесат 17 нови детски хитови. Се надеваме дека публиката ќе успеее да го препознае најдобриот хит и дека ќе победи најдобрата детска песна, изјави Марјан Катароски, организатор на фестивалот.

Основна цел на фестивалот е да создаде пријателски врски помеѓу децата од различни етнички и верски средини и да ги стави во пракса принципите за заедничко живеење, меѓусебна толеранција и разбирање, како и надминување на културните разлики помеѓу децата од целиот свет. 

Датум на објава: четврток, 05 октомври 2017 во 16:18
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар