Филмот ќе биде прикажан на 25-ти и на 28 октомври во Измир. Фестивалот е биенален филмски и видеонастан со шетачка програма низ повеќе градови во Турција.

Филмот ја портретира концептуалната изложба на уметничката група „ЅЕЕ“ за проектот „Ø“, обидуваќи се да го деконструира ликовниот израз во видеоприказ. /МИА

Датум на објава: четврток, 05 октомври 2017 во 10:05
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар