Премиерот Заев на средбата посочил дека заложба на владата е да го зголемува процентот на БДП, без да го зголемува дефицитот на државата.
Премиерот Заев соопштил и дека новата влада скратила милиони евра непродуктивни трошоци а парите се пренасочени кон проекти за капитални инвестиции, што ќе го покаже и буџетот за 2018 година.

-Нашата цел е финансиска стабилност на граѓаните и семејствата. Покрај политиките на поддршка на домашните претпријатија насочени сме кон градење пријателски односи со соседите, регионот и земјите членки на еу и НАТО од што веќе имаме првични резултати на заинтересираност на странски инвеститори за вложувања во Македонија. Политиките на владата насочени кон стратешките цели на република Македонија, евро-атлантските интеграции се дополнително охрабрување за домашните и странските инвеститори и оттаму со право веруваме дека економската клима во државата ќе даде видливи резултати, истакнал премиерот Заев, стои во соопштението од владината прес служба.

Датум на објава: четврток, 14 септември 2017 во 14:01
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар