Општинските изборни комисии потоа ќе имаат рок од 48 часа од приемот на листата на кандидати утврдува дали таа е поднесена во соодветниот рок и дали е составена во согласност со одредбите на изборниот законик.
Потврдените листи потоа треба да бидат достави до ДИК, најдоцна до 16 септември заради утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати.
Според роковникот за изборни дејствија, жрепката треба да се одржи на 18 септември..

Датум на објава: четврток, 14 септември 2017 во 09:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар