На собраниската Комисија за европски прашања е закажана јавна расправа на тема „Младинските организации како дел од Берлинскиот процес".

На комисијата за економски прашања на дневен ред е Предлог на  закон за трговија на зелени пазари, по скратена постапка - второ читање, поднесен од Ејуп Аљими, Петре Шилегов, Весел Мемеди, Артан Груби.

Комисијата за култура на седницата има три точки на дневниот ред - Предлог-закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник на Република Македонија во прво читање;  Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за употреба на македонскиот јазик во прво читање и Активности за подготовка на Предлог-програмата за одбележување на јубилејни годишнини на значајни настани и истакнати личности во Република Македонија за 2018 година. /МИА

коментари

остави коментар