Барањето не помина , а аргументите одеа во насока дека овој закон е штетен и е надвор од рамковниот договор . Претседателот на собранието, Талат Џафери во остра дебата со пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ .

Собраниската седница ја следи Весна Велкова Тодоровска , која ги пренесува  главните поенти од расправата за законот за употреба на јазиците, откако и стручната јавност се произнесе по него ?

Целиот извештај погледнете го во видеото.


Датум на објава: среда, 13 септември 2017 во 15:10
Весна Велкова Тодоровска
Обновено во: 15:22

коментари

остави коментар