Ресторанот Ита на своите гости им нуди неверојатно искуство покрај  современата европска кујна.

Сместени во стаклената трпезарија на длабочина од 5 метри гостите може да нарачаат се што ќе посакаат. До овој необичен ресторан во облик на стаклен тунел се доаѓа преку спирални скали долги 13 метри. 

Подводниот ресторан инаку работи секој ден од 11 часот па се до полноќ. Цената за еден нормален ручек изнесува 120 долари . Инаку Ита е првиот подводен ресторан на светот отворен уште во 2005 година. 

Датум на објава: среда, 13 септември 2017 во 12:44
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар