Во едно село во Индонезија секоја година се одржува фестивал во кој се откопуваат починатите соселани по што се чистат, се облекуваат за подоцна да ги “прошетаат“ по селото.

Дури и телата на децата и бебињата се вадат од гробовите и се чуваат во домовите цели три дена, колку што трае фестивалот.

И сето ова се прави со огромна насмевка на лицето бидејќи жалењето и плачењето е строго забрането.

Овој фестивал се одржува стотици години наназад.

Датум на објава: вторник, 12 септември 2017 во 22:57
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар