Романот е во издание на издавачката куќа „Готен“, а промотор ќе биде Ермис Лафазановски.

„Клада“ е трет роман на Драгоман во кој главен лик е девојчето Ема кое е спасено од дом за сираци од нејзината необична баба, која никогаш претходно не ја сретнала. Раскажан од перспектива на девојчето кое постепено станува жена, романот изобилува со сцени кои како да се извадени од сон, спротиставени на сцените од грубата реалност на едно гратче во источна Европа.

Преводот од унгарски јазик го направи Златко Панзов. /МИА

коментари

остави коментар