- Изложбата „4 Идеи / Ремикс“  следи четири генеологии на концептуално и визуелно обмислување и изразување кои се ставени во меѓусебен дијалог поставувајќи контекст за делата остварени во рамки на проектот „Everything Matters Prototypes“ во реализација на Проектниот простор „Прес ту егзит“ од Скопје, велат од галеријата.

Оттаму информираат дека делата на уметниците се надоврзување на веќе остварените во рамки на проектот „Everything Matters Prototypes,  кој го третира концептот за производство на прототипи на предмети кои функцираат и како уметнички објекти, тестирајќи го денешниот културен и социо-економски контекст. Проектот е со поддршка на Министерството за култура на Република Македонија, соопштуваат од галеријата „Акантус“.
Инаку, изложбата ќе биде отворена до 21 септември. 

Датум на објава: сабота, 02 септември 2017 во 11:50
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар