Стотици граѓани протестираа на плажите во Барселона. Протестот на локалното население бил насочен кон туристите.

Жителите на Барселона протестираат поради тоа што градот го посетуваат многу туристи кои преспиваат во изнајмени станови во центарот на градот. Па поради нив кириите на становите во центарот на градот многу пораснале, па локалните жители биле приморани да се преселат во предградијата на градот.

Датум на објава: недела, 13 август 2017 во 20:49
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар