Љубителите на астрономијата  последните три дена уживаат  во глетката на небото.

Познавачите велат дека кога метеорски дожд го достигнува својот максимум, паѓаат и до 100 метеори во еден час. Среќна околност за нас е тоа што овој месец ќе навлезе во најтемната фаза, така да ќе можеме јасно да го набљудуваме метеорскиот дожд, за што не е потребна додатна опрема, само треба да се набљудува од место каде нема голема вештачка амбиентална светлина од населено место или слично.

Датум на објава: недела, 13 август 2017 во 19:38
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар