Според  последната анкета  ова сценарио може да се случи...  11.2 од испитаните сметаат дека законот ќе ги унапреди односите меѓу етничките заедници...

На прашањето дали сметате дека предложениот закон за употреба на јазици е во согласност со изјавите и уверувањата кои Заев и СДСМ  ги даваа изминатиов период , 70, 3 отсто одговориле дека тогаш говореле нешто друго, додека 14,2   проценти сметаат дека законот е како  што го најавија.

Анкетата била спроведена телефонски на цела територија на Република Македонија, во периодот меѓу 3 до 5 август на 1350 испитаници по однос на актуелни политичкo- општествени теми.

Датум на објава: сабота, 12 август 2017 во 18:27
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар