На Ајдарски му беа потребни 1:54:42 часа за да ја исплива патеката долга десет километри само една секунда побрзо отколку второпласираниот Марсел Шутен од Холандија.

Трет целната линија ја мина нашиот маратонец Александар Илиески, кој ќе плива и на големиот 30-километарки маратон што наредната седмица е закажан за Охридското Езеро.

Најбрза во женска конкуренција беше 14-годишната бугарка Василики Кадоглу која патеката ја исплива за 2:20:37 часа.

Интенција на организаторот на маратонот - Клубот за спортови на вода „Охридски бранови 2008” е овој маратон да стане дел од официјалните натпревари вреднувани и бодувани од ФИНА, во рамки на квалификациските трки за олимписки пласман.

коментари

остави коментар