Јајцата главно биле продавани во кафетерии и кетеринг  фирми и тоа најмногу се користеле како варени .

Службата за храна и ветеринарство на Данска потврди дека се увезени дури 20 тони јајца од живинарските фарми во Холандија , каде кокошките биле третирани со отровен инсектицид , забранет за човечка употреба.

Данска е последна од Европските земји која признава дека на нивна територија се продаваат отровни јајца.

Нема информации дали сите 20 тона веќе се конзумирани или ќјајцата ќе бидат повлечени од продажба. 

Датум на објава: четврток, 10 август 2017 во 21:02
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар