Повеќе од 500 мештани ги презентираа своите производи на парадата, на која беа изложени и џиновски венци, направени од 50 видови цвеќиња.

Фестивалот трае седум дена.

Прв пат се одржа во далечната 1957 година, кога на парадата учествувале само 23 локални жители.

Датум на објава: среда, 09 август 2017 во 09:54
Гоце Герасимовски
Обновено во: 11:52

коментари

остави коментар