Овој мултимедијален мега проект преставува вонвременски спој на уметничка изведба на 16 истакнати музичари од различни стилови.

Тие ќе изведуваат класични дела на Вивалди базирани врз барокот.

Како што најави директорката на фестивалот „Охридско лето“ Сузана Вренцовска, станува збор за досега невидена аудио и видео опрема што ќе биде поставена на сцената на античкиот театар,и воопшто, на фестивалот „Охридско лето“.


Датум на објава: петок, 04 август 2017 во 14:51
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 15:43

коментари

остави коментар