На концертот, кој е насловен „Ноти за Илинден“, ќе бидат изведени дела од Моцарт, Бокерини, Качини, Пучини, Пиацола, Брамс, Агостини и Григ.

Празничната програма е дополнета со делото „Тешкото“ на Глигор Смокварски и со фрагмент од балетот „Макеоднска повест“. Ќе настапат обоистите Томе Атанасов и Васил Атансов и Влатко Митев на фолкорен тапан.

Концертот го организира Конгресниот центар „Александар Македонски“, со поддршка на Град Скопје. /МИА

коментари

остави коментар