Висока е 175 сантиметри, а родена е на 5 април 1995 година во градот Корча во Албанија.

Дваесет и двегодишната Кристина во 2013 година беше крунисана за Мис Универзум на Албанија, а две години подоцна ја понесе и титулата Мис на Светот, па така својата земја во 2015 годна ја претставуваше на изборот за мис во Кина.

Кристина покрај моделингот, студира политички науки на Европскиот Универзитет во Тирана и се занимава со танц.

Благодарејќи на природниот изглед и зелените очи, оваа убавица има многу успешна модна кариера во својата земја, но и во светот.

Датум на објава: понеделник, 31 јули 2017 во 13:14
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар