Луѓето се носат на север и работат и живеат во тешки услови а парите ги предаваат на своите Корејски шефови, кои подоцна ги носат во Северна Кореја и ги предаваат на државата.

Моментално во Русија се испратени околу 50 000 работници.

Во градот Владивосток тие работат на обновување и фарбање на бродовите, додека во Санкт Петербург работат на реновирање на стадионот.

Тие се платени околу 800 евра месечно.

Датум на објава: сабота, 15 јули 2017 во 21:53
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 09:45

коментари

остави коментар