Наводно, членовите на Комисијата не се согласиле со заклучоците кои Давитковски ги предложил за расчистување на настаните од 24 декември. Заклучоците на Давитковски, кои тој ги подготви со двајца експерти од ЕУ , содржеле поделена одговорност. Да сепризнае дека власта е одговорна за исфрлањето на новинарите и пратениците од собранието, а опозицијата за блокирањето на работата на парламентот.

Сешпекулира дека оставката официјално ќе биде обелоденета утре.

Датум на објава: четврток, 18 јули 2013 во 21:20
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар