- Не сум ни со власта ни со опозицијата, добро е што здруженијата не дозволуваат законот да им го пишуваат политичките партии, вели Снежана Трпевска.
- Тоа е замена на тези, вели Зоран Фидановски.

Клевети, навреди, омаловажувања, кога слободата на говор преминува во говор на омраза?

- На страницата на АВМУ има водич за говор на омраза, вели Фидановски.
- Да почнеме да разговараме за тоа како професијата да стане автономна од секој центар на моќ и од секој политичар, вели Трпевска.

За регулацијата и саморегулацијата за можностите за намалување на казните и даноците за медиумите за начините за нивно финансирање во „Само Вистина“ во Вестите во 18 часот  ќе дебатираат Снежана Трпевска од институтот за комуникациски студии и Зоран Фидановски член од ЗНМ во советот на Агенцијата за медиуми.

Снежана Трпевска и Зоран Фидановски ќе ја говорат САМО И САМО ВИСТИНАТА!


Датум на објава: понеделник, 19 јуни 2017 во 11:52
Мирјана Трпческа
Обновено во: 12:09

коментари

остави коментар