Патот со најдобар поглед , како што го нарекуваат Скандинавците е долг 9 километри , а низ него има 7 мостови од кои еден е специјално дизајниран за риболовци , како и 4 одморишта со поглед на фјордовите . Асфалтот на многу места се претопува со морето , така што возачите имаат чувство дека возат низ Северното море. Проектот е измислен во далечната 1970 – та година , како начин за спас од бројните урагани , кои го погодувале целото подрачје , а е реализиран децении подоцна. 

Датум на објава: сабота, 17 јуни 2017 во 16:53
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 17:23

коментари

остави коментар