За машка епизодна улога  и главна  женска улога   во оваа претстава наградени се актерите Жарко Димоски и Јелена Жугиќ.А за најдобра главна машка улога во претставата „Венецијанскиот трговец“ ја добива актерот Јовица Михајловски од скопскиот Драмски театар. Наградата за режија оди кај Љупчо Ѓорѓиевски за претставата „Лазаровото писмо“ во изведба на штипскиот театар. Додека пак  за колективна игра ансамблот од прилепскиот народен театар.

Театарските игри завршуваат вечерва. Со доделување на овие и останатите награди, како и со мјузиклот „Тајно моја“  во чест на Тоше Проески а во изведба на Македонската опера и балет.  


Датум на објава: петок, 16 јуни 2017 во 13:30
Зоран Момировски
Обновено во: 15:16

коментари

остави коментар