Новата мерка се презема, откако минатиот месец  властите воведоа забрана да се отвораат нови ресторани за брза храна.

Локалните власти  уверуваат дека ситуацијата е доста тешка. Затворање на пицерии и продавници   е клучно решение и е во согласност со политиката на УНЕСКО”, дополнуваат уште тие.

Секоја година Венеција е преплавена од невидените речиси 30 милиони посетители. Во меѓувреме населението на градот е намалено од 175.000 до само 55000 за последните 60 години.

Датум на објава: петок, 16 јуни 2017 во 11:10
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар