Концертот ќе биде придружен и со милонга, односно танго игранка, на која ќе учествуваат домашни и странски танчери.

Триото Лос Милонгитас е основано во 2014 година и својот музички репертоар го формира под девизата „подиумот за танц цело време да биде исполнет со танчери“. Негови основачи се пијанистот Пабло Мургиер, бандонеонистот Симоне Толомео и контрабасистот Алесио Менеголи. 

Датум на објава: петок, 16 јуни 2017 во 10:59
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар