Извесната Клотилд Ноне, инструкторка по јога која во главниот град на Франција живее 30 години, забележала дека здравјето и се влошува. Најлошо  било во декември минатата година кога загадениот воздух достигнал рекордно високо ниво.

Нејзиниот адвокат смета дека здравствените тешкотии на жртвите на аерозагаденоста се последица на негрижата на државата и нејзината не ангажираноста во решавањето на овој голем проблем.

Според адвокатот вакви тужби во наредните денови може да се очекуваат и од граѓаните на Лил, Лион и другите француски градови. 

Датум на објава: сабота, 10 јуни 2017 во 12:18
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар