Неговиот сопственик, кој тогаш платил само 10 фунти, со години не ја знаел неговата вистинска вредност.

Прстенот „Тенер“ кој неодамна е продаден на аукција во Сотби за неверојатни 656.750 фунти. За него се знае само дека има 26.27 карати и дека потекнува од 19 век, но остатокот од неговата историја е целосно непознат.

Човекот кој го купил за 10 фунти живеел со уверување дека прстенот е бижутерија, односно дека служи само како украс и не знаел за неговата вистинска вредност.

Дури неодамна, американскиот гемолошки институт ја потврди оригиналноста на прстенот.

.

Датум на објава: петок, 09 јуни 2017 во 10:46
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар