- Следува период во кој новата Влада ќе ги преиспита сите задолжувања што ги направи досегашната власт изминативе години на крајно нетранспарентен начин, стои во реакција на СДСМ на изјавата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски за средствата во Буџетот.

Исто така, посочуваат од партијата, ќе биде спроведена и темелна ревизија на сите нетранспаретни трошења на пари на граѓаните од Буџетот на Република Македонија, што ја крахираа економијата.

- Никола Груевски и неговите соработници заминуваат од власт оставајќи јавен долг во висина од скоро 5 милијарди евра. Пред 11 години, во 2006 година јавниот долг изнесуваше 1.8 милијарди евра. На девизната депозитна сметка Груевски затекна над 250 милиони евра. За сите злоупотреби на пари на граѓаните ќе следува одговорност. Новата и одговорна Влада ќе ја подигне економијата и транспарентно и отчетно ќе раководи со јавните финансии, стои во реакцијата на СДСМ. 


коментари

остави коментар