- Не можеме да ја укинеме вонредната состојба додека не се постигнат потполн мир и благосостојба, рече Ердоган на состанокот на бизнисмените во Истанбул.

Тој истакнал дека југоисточните и источните делови на Турција и понатаму се преплавени со оружје.

- Планините на истокот и југоистокот се полни со пештери во кои се сместени огромни количества муниција, тоа се како подземни градови, рекол Ердоган.коментари

остави коментар