Карамболот се случил на североистокот од земјата, во близина на градот Попрад, во услови на снежно невреме. оштетените возила комплетно го блокираа сообраќајот на патот што води од Братислава до источниот дел на земјата.

Делови од централна Европа вклучувајќи ја и словачка и чешка се погодени од невообичаени за април, ниски температури под нулата и снежни врнежи. во некои делови биле измерени 50 сантиметри снег. 

Датум на објава: четврток, 20 април 2017 во 15:14
Гоце Герасимовски
Обновено во: 16:24

коментари

остави коментар