Русите направија робот кој го обучија да ракува со огнено оружје, но тврдат дека ова не е “Терминатор“.

Креаторите на овој робот кој го нарекуваат FEDOR, изјавиле дека роботот бил обучен да пука за да си ги подобри моторните движења но истите тврдат дека роботот би можел да се употребува и во воени цели.

Не направивме Терминатор, туку вештачка интелигенција која што ќе има широка примена, изјавил Рогозин.

Роботот FEDOR се очекува да биде единствениот патник на Рускиот Вселенски брод кој ќе полета од земјата.

Датум на објава: среда, 19 април 2017 во 22:21
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 16:22

коментари

остави коментар