Улиците на главниот град се преплавени со вода и со различни реквизити за прскање. Фестивалот на водата трае три дена, а обичајот налага верниците со вода да си ги измијат гревовите и да се исперат од лоша среќа. Овој фестивал се смета за најмасовна борба со вода во светот.

Датум на објава: петок, 14 април 2017 во 12:13
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 12:14

коментари

остави коментар