Тед го погалил лавот, а кога ја тргнал раката лавот го турнал на земја и пошнал да го лиже како маче!

Храбриот турист не испаничил, и само внимавал острите канџи на животното да ги држи подалеку од лицето.

Се завршило среќно бидјеќи лавот не бил насилен.

Тед успеал и да позира и да добие извонредни фотографии, пред да биде одвоен од лавот.The animal enthusiast from Illinois frolicked on the grass with 19-month-old male Napoleon during a photoshoot at Bagamoya Wildlife Estate in South Africa

- Неверојатно е колку беше силен овој лав. Немаше никаков проблем да ме турне и да ме држи на земја, немаше како да станам. Морав да го заштитам лицето од неговите канџи кои беа многу остри и опасни. Би го направил тоа повторно, искуството беше извонредно - вели Тед.


Napoleon then lightly mauls him before a handler moves in to separate the two

Многу мои пријатели велат дека видеото ги уплашило, но мојот син Стенли вели дека било кул! - вели Тед.

Зошт лавот го турнал човекот, дали само сакал да си игра - прочитајте тука!
Датум на објава: четврток, 13 април 2017 во 16:01
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар