Ова е тврдењето на мајката на седумгодишното дете , која револтирана од случката побара одговорност за наставникот поради негрижа.

Според неа , наставникот и се јавил после извесен период откако се случил настанот , по што раната е санирана од страна на лекар од хирушкото одделение во велешка болница.

„ Повикана бев од работното место дека му е дупната главата, не знаејќи дека главата му е дупната од наставникот. Самиот наставник што е во целодневен престој, бидејќи син ми се закачил со некое дете, кога ги раздвојувал го удрил силно по главата моето дете, се здоби со длабока рана и дојдовме на шиење во хирургија“ - изјави Даниела Стефанова – мајка на ученикот.

Канал 5 побара одговор од директорот на училиштето за тоа што се случило.

Од таму, спротивно на мајката на детето, велат дека наставникот е совесен и одговорен, но не дадоа конкретен одговор дали се точни изјавите на родителот.
Сепак тврдат дека стручната служба ќе разговара и со двете страни и со  останатите ученици за да дознаат како детето се здобило со раната.

„Се уште случајот не е испитан до крај за да можам да кажам што точно се случило. Сепак јас тврдам дека ситуацијата не е таква и треба да се испита и ќе се испита во текот на овие денови“ – изјави  Лилјана Николовска Коцева – Директор на ООУ „Васил Главинов“

Мајката на повреденото дете  размислува  да го отпише од ова училиште, а најави дека случајот ќе го пријави во полиција.

Датум на објава: понеделник, 20 март 2017 во 17:18
Ана Милевска Ѓеоргиева
Обновено во: 19:08

коментари

остави коментар