Во поплавите, предизвикани од интензивните врнежи и излевањето на реките, повеќе од 70 илјади лица останаа без покрив над главата, соопштија перуанските власти.

Поројни дождови, проследени со бури го зафатија перуанското северно крајбрежје, со обилни излевања на реките и создавање на свлечишта, а голем број села останаа отсечени и без струја.

Поројните дождови се последица на феноменот Ел Нињо, кој предизвика екстремно загревање на пацифичите води. 

Датум на објава: понеделник, 20 март 2017 во 14:08
Гоце Герасимовски

коментари

остави коментар