Петровски се товари дека предизвикал општа опасност и загрозување на националните и верски права преку објава на социјалната мрежа Твитер.

Распитот е по барање на Хелсиншкиот комитет, а пријавата е поднесена од МВР во времето кога со него раководеше Оливер Спасовски од СДСМ. Според Петровски, ова е обид да се влее страв кај политичките неисотмисленици.


Датум на објава: понеделник, 20 март 2017 во 13:53
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 13:58

коментари

остави коментар