Жителите наведуваат дека артилериските гранати и ракети ја погодувале внатрешноста на градот , додека група на Фејсбук „Дамаскус тудеј“ на чие чело се бунтовнички активисти, тврди дека владините сили изведуваат воздушни напади над областите во кои дошло до судири, пренесе АП.

Истата група наведува и дека пешадијата и тенковското засилување попладнето пристигнале на владината страна за да го одбијат нападот.коментари

остави коментар